Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka kukuřičná
- 150gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem.
- 3Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.