Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem
75 min.
Ingredience
- Masovo-lilková směs
- 800gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 10lžicStrouhanka
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 3kusyLilek
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- Na posypání
- 1lžíceSýr Parmezán
- 10lžicStrouhanka
- Na vytření a vysypání mísy
- 2lžíceMáslo
- 10lžicStrouhanka
- Smetanová směs
- 1lžíceSýr Parmezán
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkySůl
- 0,5špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
54 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
627 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na na 180°C. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso. Očistíme cibuli s česnekem, drobně vše pokrájíme a přidáme k masu. K masu ještě přidáme vejce, sůl, pepř, 3 lžíce strouhanky, omyté a nadrobno posekané čerstvé lístky z majoránky a šalvěje. Směs dobře promícháme.
- 2Aby jsme si připravili měkké lilky co nejdříve, omyjeme je, osušíme, propíchneme na několika místech vidličkou a dáme na 7 minut do mikrovlnné trouby na 900W. Necháme je mírně vychladnout, pak je nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Parmezán nastrouháme do misky (odebereme z něj 2 lžíce, které si odložíme do další misky), přidáme zakysanou smetanu, sůl a bílý pepř. Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou (přibližně 3 lžíce), pak do ní rozložíme masovou směs s lilky, přelijeme ji připravenou směsí ze zakysané smetany a dáme péct na 40 minut. Odloženou lžíci parmezánu promícháme s 10 lžícemi strouhanky. Po 40 minutách upečené maso vyjmeme z trouby, posypeme připravenou strouhankou a pečeme ještě 10 minut.
- 3Masovo-lilkovou směs podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.