Zapékaná masovo-lilková směs se sýrem

75 min.
Itálie

Ingredience

  • Masovo-lilková směs
  • Na posypání
    • 1lžíceSýr Parmezán
    • 10lžicStrouhanka
  • Na vytření a vysypání mísy
    • 2lžíceMáslo
    • 10lžicStrouhanka
  • Smetanová směs
    • 1lžíceSýr Parmezán
    • 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 2špetkySůl
    • 0,5špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
54 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
627 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na na 180°C. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso. Očistíme cibuli s česnekem, drobně vše pokrájíme a přidáme k masu. K masu ještě přidáme vejce, sůl, pepř, 3 lžíce strouhanky, omyté a nadrobno posekané čerstvé lístky z majoránky a šalvěje. Směs dobře promícháme.
  • 2
    Aby jsme si připravili měkké lilky co nejdříve, omyjeme je, osušíme, propíchneme na několika místech vidličkou a dáme na 7 minut do mikrovlnné trouby na 900W. Necháme je mírně vychladnout, pak je nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Parmezán nastrouháme do misky (odebereme z něj 2 lžíce, které si odložíme do další misky), přidáme zakysanou smetanu, sůl a bílý pepř. Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou (přibližně 3 lžíce), pak do ní rozložíme masovou směs s lilky, přelijeme ji připravenou směsí ze zakysané smetany a dáme péct na 40 minut. Odloženou lžíci parmezánu promícháme s 10 lžícemi strouhanky. Po 40 minutách upečené maso vyjmeme z trouby, posypeme připravenou strouhankou a pečeme ještě 10 minut.
  • 3
    Masovo-lilkovou směs podáváme teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.