Zapékaná treska v jablkách a celeru
45 min.
Ingredience
- 650gramůFilé z aljašské tresky
- 150gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 400gramůJablka
- 1,5lžičkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.
- 2Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.
- 3Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.