Zapékané brambory s mletým masem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s trochou oleje, část směsi použijeme na vymazání zapékací mísy.
  • 2
    Maso osolíme a osmažíme na pánvi.
  • 3
    Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, pokapeme je česnekovým olejem, na ně klademe vrstvu masa.
  • 4
    Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme špetku muškátu a osolíme. Nalijeme na maso s bramborami, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.