Zapékané fazole

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 0,5kusPaprika zelená
    • 125gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 1kusChilli paprička zelená
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 400gramůFazole
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
    • 75mililitrůVoda pitná
    • 75gramůTortilla chips
    • 0,25lžičkaKmín mletý
    • 175gramůSýr Čedar
    • 18gramůČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou zelenou papriku, 3 utřené stroužky česneku a mícháme cca 5 minut do změknutí zeleniny. Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, chilli papričku a mícháme dalších cca 5 minut, až se většina šťávy vyvaří. Přidáme chilli koření, sladkou papriku a opět prohříváme cca 3 minuty. Přidáme vidličkou rozmačkané konzervované fazole, přilijeme vodu a vaříme cca 10 minut, až směs zhoustne. Fazole vložíme do zapékací mísy vymazané olejem, na okraje vyrovnáme tortila chipsy, vše posypeme kmínem a nastrouhaným sýrem a pečeme cca 20 minut v troubě na 200 stupňů Celsia, až sýr zezlátne. Povrch zdobíme sladkou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.