Zapékané paprikové palačinky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůTelecí plec
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka polohrubá
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme nadrobno nakrájené maso, opečeme. Vmícháme papriku, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přilijeme mouku, rozkvedlanou ve 3 lžících smetany.
- 2Část omáčky odebereme a rozšleháme se smetanou, zbylou omáčku rozmíchanáme s masem na kaši.
- 3Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme těsto, upečeme z něj 4 palačinky. Naplníme je připravenou směsí, stočíme a rozkrojíme na poloviny. Urovnáme do zapékací mísy, polijeme smetanou s omáčkou, vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.