Zapékané paprikové palačinky

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 200gramůTelecí plec
    • 1,5decilitryZakysaná smetana
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 0,25litrVývar z hovězích kostí
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 30gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme nadrobno nakrájené maso, opečeme. Vmícháme papriku, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přilijeme mouku, rozkvedlanou ve 3 lžících smetany.
  • 2
    Část omáčky odebereme a rozšleháme se smetanou, zbylou omáčku rozmíchanáme s masem na kaši.
  • 3
    Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme těsto, upečeme z něj 4 palačinky. Naplníme je připravenou směsí, stočíme a rozkrojíme na poloviny. Urovnáme do zapékací mísy, polijeme smetanou s omáčkou, vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.