Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem
30 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 3lžíceLikér pomerančový
- 250gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 4lžíceZmrzlina vanilková
- 1hrstOřechy lískové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 90gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova.
- 3Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.