Zapékané řízky s chřestem a sýrem
50 min.
Ingredience
- 18kusůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1kostkaCukr kostkový
- 6kusůKuřecí prsa
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
63 mg
Cukr
595 mg
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat na sítku. Sýr nastrouháme a jeho jednu polovinu rozmícháme v rozšlehaných vejcích. Kuřecí řízky jemně rozklepneme, obalíme v mouce a potom ve vejcích se sýrem. Obalené kuřecí plátky usmažíme na pánvi.
- 2Na pekáč, vymazaný lžící másla, urovnáme usmažené kuřecí řízky, narovnáme na ně okapaný, uvařený chřest, zasypeme druhou polovinou sýra, pokapeme rozpuštěným máslem a krátce zapečeme – jen tak, aby se sýr roztavil. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.