Zapékané sardinky s těstovinami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Cukr
126 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sardinek slijeme olej, vyjmeme je z konzervy, odstraníme páteře a na 30 minut je ponoříme do studené vody, poté je scedíme.
  • 2
    Nudle vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme na dno ohnivzdorné mísy, na ně urovnáme sardinky.
  • 3
    Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, odstavíme z plotny, zašleháme do ní žloutky a vmícháme máslo. Omáčku přelijeme přes ryby a přibližně 15 minut zapékáme v troubě, předehřáté na 170°C.
  • 4
    Podáváme v nádobě, ve které jsme sardinky zapékali.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.