Zapékané sardinky s těstovinami
75 min.
Ingredience
- 100gramůNudle domácí
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 240gramůSardinky v oleji
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Cukr
126 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Ze sardinek slijeme olej, vyjmeme je z konzervy, odstraníme páteře a na 30 minut je ponoříme do studené vody, poté je scedíme.
- 2Nudle vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme na dno ohnivzdorné mísy, na ně urovnáme sardinky.
- 3Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, odstavíme z plotny, zašleháme do ní žloutky a vmícháme máslo. Omáčku přelijeme přes ryby a přibližně 15 minut zapékáme v troubě, předehřáté na 170°C.
- 4Podáváme v nádobě, ve které jsme sardinky zapékali.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.