Zapékané telecí řízky s chřestem
35 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 250gramůChřest sterilovaný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 2Opečené řízky přendáme do zapékací mísy, poklademe okapaným chřestem, pokryjeme směsí nastrouhaného sýra, žloutků a smetany.
- 3Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.