Zapékané těstoviny s treskou
50 min.
Ingredience
- 200gramůTreska aljašská
- 2kusyŠalotka
- 3kusyRajčata sušená sterilovaná
- 1,5decilitryVoda pitná
- 150gramůHrášek
- 150gramůKarotka
- 1lžíceOlej chilli
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1kusSalát ledový
- Vařené těstoviny
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 200gramůTěstoviny mušle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1060 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
56 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme 1.5 litru vody s lžičkou soli, lžičkou oleje. Když přijde k varu, vsypeme do vody těstoviny - velké mušle a vaříme je podle návodu "na skus" (přibližně 7-10 minut). Potom je zcedíme, v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Filet z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na hranolky. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek s karotkou. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozpálíme chilli olej s máslem, šalotku krátce dorůžova orestujeme, vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme tresku, sušená rajčata, tresku pokapeme sójovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a restujeme 1-2 minuty. Tresku vyjmeme a dáme k šalotce. Přidáme hrášek s mrkví a směs zlehka promícháme. Mušle položíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Malou lžičkou do každé mušle dáme připravenou náplň, mušle pokryjeme na plátky pokrájeným sýrem (Hermelín s pepřem) a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut, dokud se sýr neroztopí.
- 4Mezitím omyjeme hlávkový salát, z listů setřepeme vodu (případně je osušíme) a salát položíme ozdobně na talíře. Upečené mušle rozdělíme, poklademe je na listy salátu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.