Zapékané ústřice

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice, škrabkou z nich oškrábáme veškerý písek. Vhodným nožem je otevřeme, scedíme z nich tekutinu a odložíme stranou. Oloupeme šalotku a jemně nakrájíme. Opereme pažitku a pokrájíme ji. Oškrábeme mrkev, oloupeme celer, odřízneme z pórku kořínky a vrchní zelenou část. Takto připravenou zeleninu
  • 2
    pokrájíme. Povaříme ji v páře, scedíme a dáme do mísy společně se
  • 3
    špetkou soli. Všechno odožíme na později.
  • 4
    Do pánve dáme pokrájenou šalotku, zalijeme ji bílým vínem, vodou scezenou z ústřic, kterou jsme si předtím odložili, a čtvrtinou
  • 5
    tekutiny vyvaříme. Do jiné pánvičky rozklepneme vejce, přidáme žloutek a metličkou je rozšleháme. Přidáme zčásti vyvařenou a scezenou tekutinu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře.
  • 6
    Pánvičku dáme do většího hrnce do vodní lázně a metličkou našleháme, dokud omáčka nenabude dvojnásobného objemu a nezhoustne. Do skořápek vkláme vždy po 1 ústřici a rozdělíme do nich pórek, mrkev a celer. Ústřice ve skořápkách zalijeme trochou připravené omáčky, dáme do pekáče a asi 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  • 7
    Vytáhneme je z trouby a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Zapékané ústřice
Ústřice mám rada 😉