Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem

16 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme.
  • 2
    Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.