Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem
16 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 8krajícůChléb toastový
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůSýr Parmezán
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme.
- 2Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.