Zapékaný ananas se zmrzlinou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1114 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
56 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
10 g
Cukr
126 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananas omyjeme a okrájíme, rozporcujeme na čtvrtky. Vyřízneme z něho tvrdou vnitřní část. Na pánev dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ke karamelu přidáme máslo a šťávu vymačkanou z pomerančů. Promícháme. Nakrájený ananas zalijeme vzniklou směsí. Rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj semínka a vložíme k zalitému ananasu, dál k němu přidáme ještě celou skořici a hvězdičku badyánu a povaříme. Pak si předehřejeme troubu na 180 °C. Ananas přendáme do zapékací mísy a 30 minut zapékáme. Pak vyjmeme ananas a koření, tedy badyán, skořici a vanilku. Do šťávy, která se nám vypekla, přidáme banán a v mixéru rozmixujeme. Upečený ananas položíme na talíř a zalijeme hotovou omáčkou. Přidáme porci vanilkové zmrzliny. Můžeme ještě nakonec ozdobit vyvařeným vanilkovým luskem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.