Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou
70 min.
Ingredience
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 200gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 4Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.