Zapékaný humr na fazolích

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
317 mg
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humra rozkrojíme napůl podélně směrem od hlavy, odstraníme nohy, odkrojíme klepeta a roztlučeme je tupou stranou nože. Nakonec odstraníme vnitřnosti a plíce. Každou polovinu rozkrojíme na čtyři až pět kousků.
  • 2
    V pánvičce rozpálíme olej a porce humra krátce, cca 2 min. osmahneme. Ulita musí být jasně oranžová. Poté maso vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
  • 3
    Olej slijeme, necháme pouze lžíci. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájený zázvor, nakrájenou cibulku, fazolovou omáčku a cca 1 min. povaříme. Vložíme maso, promícháme, zalijeme rýžovým vínem a vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 2-3 min. podusíme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.