Zapékaný humr na fazolích
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusHumr
- 1lžičkaZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5hrnekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
317 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Humra rozkrojíme napůl podélně směrem od hlavy, odstraníme nohy, odkrojíme klepeta a roztlučeme je tupou stranou nože. Nakonec odstraníme vnitřnosti a plíce. Každou polovinu rozkrojíme na čtyři až pět kousků.
- 2V pánvičce rozpálíme olej a porce humra krátce, cca 2 min. osmahneme. Ulita musí být jasně oranžová. Poté maso vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- 3Olej slijeme, necháme pouze lžíci. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájený zázvor, nakrájenou cibulku, fazolovou omáčku a cca 1 min. povaříme. Vložíme maso, promícháme, zalijeme rýžovým vínem a vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 2-3 min. podusíme.
- 4Rozdělíme na talíře, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.