Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
568 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.
  • 2
    Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.
  • 4
    Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.