Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem
25 min.
Ingredience
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCukr třtinový
- 5lžicHovězí vývar základní
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 20gramůZázvor celý
- 400gramůKrab
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
568 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.
- 2Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.
- 4Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.