Zapékaný květák po indicku

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.
  • 2
    Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.
  • 3
    Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.