Zapékaný květák po indicku
40 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPasta česneková
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 3lžícePaneer sýr
- 2lžíceKořeněné máslo Ghee
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaGaram masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.
- 2Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.
- 3Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.