Zapékaný květák s kukuřičnými lupínky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malý květák rozebereme na růžičky, nahrubo nastrouháme nízkotučný sýr Eidam, umeleme pepř a nahrubo nadrtíme kukuřičné lupínky.
  • 2
    Do vařící vody vložíme květákové růžičky a 15-20 minut je vaříme. Když změknou, dáme je okapat a odložíme. Dále připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme mléko a na středním plameni ho zahříváme. Když začne vřít, vlijeme do něho kukuřičnou mouku rozmíchanou ve 3 lžících vody a za stálého míchání vše vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji, vmícháme do ní jogurt smíchaný s hořčicí a podle chuti opepříme.
  • 3
    Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, do ní rozvrstvíme uvařený květák, který zalijeme zbytkem omáčky. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky, nastrouhaným sýrem, zaprášíme paprikou a polijeme rozehřátým máslem. Mísu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě nákyp pečeme 15-20 minut.
  • 4
    Když povrch dostane zlatohnědou barvu, vyjmeme nákyp z trouby, rozdělíme ho na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.