Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. Poté slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Filety ze slanečků nákrájíme na menší plátky.
  • 2
    Očistíme a omyjeme karotku, pastinák a pórek. Zeleninu pokrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem (3 lžíce), plátky slanečků položíme na dno, na ně dáme vrstvu karotky s pastinákem a vrstvu pórku. povrch zeleniny pokapeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), přelijeme zakysanou smetanou, posypeme strouhankou a dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C péct. Pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.