Zaplétaný chléb

70 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
108 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Počkáme, až se droždí v mléce rozpustí a pridáme mouku. Vše pořádně promícháme a počkáme 20 minut, dokud těsto nezvětší objem.
  • 2
    Potom přidáme sůl, máslo, lžičku cukru a brandy. Pořádně promícháme, vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto pak vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo znovu kynout. Počkáme zhruba hodinu a půl
  • 3
    Těsto rozdělíme na tři díly a z každého vytvarujeme 10 centimetrů dlouhého hada. Ty zapleteme do sebe, jako bychom vázali cop. Chléb položíme na olejem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 40 minut. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.