Zastřená vejce na špenátu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
558 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Opatrně vyklepeneme vejce do naběračky, aby zachovalo celistvost a ponoříme do vroucí vody. Necháme povařit tak, aby se bílek srazil a žloutek uvnitř zůstal tekutý, vodu z naběračky vylijeme a vejce opatrně přesuneme na talíř. Takto postupně připravíme všechna vejce.
  • 2
    Do mísy vložíme oprané špenátové listy bez stonků, zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Scedíme, okapeme, nakrájíme na proužky a přendáme do rendlíku na rozpuštěné máslo. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
  • 3
    Špenátový podklad rozložíme do zapékací misky, na něj položíme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.