Zastřená vejce na špenátu
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůBaby špenát
- 4gramyPepř bílý
- 7gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Opatrně vyklepeneme vejce do naběračky, aby zachovalo celistvost a ponoříme do vroucí vody. Necháme povařit tak, aby se bílek srazil a žloutek uvnitř zůstal tekutý, vodu z naběračky vylijeme a vejce opatrně přesuneme na talíř. Takto postupně připravíme všechna vejce.
- 2Do mísy vložíme oprané špenátové listy bez stonků, zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Scedíme, okapeme, nakrájíme na proužky a přendáme do rendlíku na rozpuštěné máslo. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
- 3Špenátový podklad rozložíme do zapékací misky, na něj položíme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.