Zavařené broskve v cukru

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
5 g
Cukr
155 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.
  • 2
    Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
  • 3
    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.