Zavařené broskve v cukru
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyBroskve
- 1,3kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
5 g
Cukr
155 g
Postup přípravy
- 1Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.
- 2Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
- 3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.