Zavařenina s celými višněmi

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
64

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Sacharidy
11 g
Vláknina
450 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.
  • 2
    Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.