Zavařenina s celými višněmi
80 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyVišně
- 500gramůCukr želírovací
- 2,5litryVoda pitná
- 2centilitryGriotka
Počet porcí:
64Postup přípravy
- 1Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.
- 2Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.