Zavařenina z hroznů s rozinkami
65 min.
Ingredience
- 100gramůRozinky tmavé
- 4centilitryGrappa
- 120mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 1,3kilogramyHroznové víno
Počet porcí:
68Postup přípravy
- 1Do grappy na 1 hodinu namočíme rozinky. Omyté hrozny bez jadérek rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na čtvrtky, druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou. Namočené rozinky, nakrájené a rozmixované hrozny smícháme, přidáme želírovací cukr 3+1 a necháme 3 hodiny v klidu.
- 2Po 3 hodinách přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 4 minuty. Plníme do sklenic a ještě horkou zavařeninu uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.