Zavařenina z rybízu
32 min.
Ingredience
- 400gramůRybíz červený
- 200gramůRybíz bílý
- 300gramůCukr želírovací
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMalinová šťáva
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.