Zavařenina z rybízu

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr a opět pozvolna vaříme, dokud hmota mírně nezhoustne. Hrnec odstavíme, necháme chvíli odpočinout, občas ho promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem a dáme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.