Zavařenina z rybízu a malin
35 min.
Ingredience
- 200gramůRybíz červený
- 200gramůRybíz bílý
- 200gramůMaliny
- 300gramůCukr želírovací
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMalinová šťáva
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybízové kuličky a maliny dobře omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, zakápneme likérem, přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Chceme-li mít zavařeninu bez zrníček, tak ji nyní přecedíme. Přisypeme želírovací cukr, necháme rozpustit a pozvolna vaříme dalších cca 5 minut. Zhoustlou zavařeninu odstavíme a necháme chladnout. Občas promícháme, aby unikla přebytečná pára. Ještě vlažnou zavařeninu nandáme do spařených sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.