Zavařenina z rybízu a malin

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybízové kuličky a maliny dobře omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, zakápneme likérem, přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Chceme-li mít zavařeninu bez zrníček, tak ji nyní přecedíme. Přisypeme želírovací cukr, necháme rozpustit a pozvolna vaříme dalších cca 5 minut. Zhoustlou zavařeninu odstavíme a necháme chladnout. Občas promícháme, aby unikla přebytečná pára. Ještě vlažnou zavařeninu nandáme do spařených sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.