Zavařený zeleninový salát

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
  • 2
    Sklenice uchováváme na chladnějším místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.