Zavařený zeleninový salát
90 min.
Ingredience
- 1000gramůFazole
- 1000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1000gramůRajčata
- 1000gramůCibule
- 250mililitrůOlej slunečnicový
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 100gramůDeko
- 250gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
- 2Sklenice uchováváme na chladnějším místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.