Zavářka s rýžovou kaší
31 min.
Ingredience
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
367 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu a rozmixujeme na kaši. Přilijeme mléko, přidáme špetku soli a žloutky. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazaných formiček a vaříme ve vodní lázni 15 minut.
- 2Vychladlou zavářku krájíme na různé tvary a zavařujeme ve vroucí vodě nebo přímo v polévce jednu minutu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.