Zavařovaný ostružinový sirup

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
  • 2
    Zvolna zahříváme, postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.