Závin s jablky
70 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr moučkový
- 85gramůHrozinky
- 2lžíceRum
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůStrouhanka
- 55gramůOřechy vlašské
- 170gramůMáslo čerstvé
- 8kusůJablka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
54 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
8 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Hrozinky namočíme do rumu.
- 3Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. V míse plátky smícháme se skořicí, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a šťávou. Poté vmícháme hrozinky a posekané ořechy.
- 4Troubu si předehřejeme na 190°C.
- 5Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou, lžící poklademe těsto jablkovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.
- 6V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Závin s jablky
Z 500 g těsta jsem měla dva záviny na délku plechu.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Závin s jablky
Dávám palec nahoru, použila jsem jen o dost méně másla, cukru jsem dala dle potřeby a na posypání povrchu jsem moučkový cukr smíchala s vanilkovým cukrem.🙂