Závin s jablky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
54 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
8 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Hrozinky namočíme do rumu.
  • 3
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. V míse plátky smícháme se skořicí, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a šťávou. Poté vmícháme hrozinky a posekané ořechy.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 190°C.
  • 5
    Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou, lžící poklademe těsto jablkovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.
  • 6
    V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Závin s jablky
Z 500 g těsta jsem měla dva záviny na délku plechu.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Závin s jablky
Dávám palec nahoru, použila jsem jen o dost méně másla, cukru jsem dala dle potřeby a na posypání povrchu jsem moučkový cukr smíchala s vanilkovým cukrem.🙂