Závin s jablky, ořechy, sušeným ovocem a medem
45 min.
Ingredience
- 10kusůJablka
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 500gramůListové těsto
- 6lžicOřechy vlašské
- 4lžíceHrozinky
- 2lžíceBrusinky sušené
- 4lžíceStrouhanka
- 8lžicMed včelí
- 1lžíceSkořice mletá
- 1kusCukr skořicový
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžíceCukr moučkový
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná větší sladká jablka nastrouháme nahrubo do mísy a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravíme vyloupané vlašské ořechy, které trochu rozlámeme. Hrozinky a sušené brusinky pořádně promyjeme a necháme v sítu odkapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Na pomoučeném válu balíček listového těsta rozdělíme na 2 díly. Uděláme 2 záviny: z každé poloviny těsta vyválíme obdélník o síle přibližně 3-4 mm. Těsta posypeme strouhankou, poklademe na ně nastrouhaná jablka, pokapeme je tekutým medem, posypeme skořicí, skořicovým cukrem, hrozinkami, brusinkami a ořechy. Těsta zabalíme do závinu tak, že nejdříve přehneme minimálně 3-4cm okraje těsta dovnitř, pak "balíme" závin. Opatrně oba záviny položíme na pečící papír, povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme je do trouby.
- 3Pečeme přibližně 20 minut do zlatova až zlatohněda. Upečené záviny necháme vychladnout, pak je posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme porce a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.