Závin s mákem

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
9 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse zaděláme trochu tužší kynuté těsto a necháme ho vykynout. Potom z něj vyválíme asi 1 cm silný obdélník, který potřeme studenou makovou nádivkou. Těsto zabalíme ze dvou stran směrem do středu a necháme ho ještě chvilku kynout. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými lískovými oříšky. Pečeme v rozehřáté troubě do červena.
  • 2
    Nádivka - Mák vaříme 45 minut ve vodě se sodou. Až se voda zredukuje, přilijeme mléko a ještě 15 minut vaříme. Potom mák utřeme v míse s cukrem, máslem, strouhaným perníkem, skořicí, vanilkou a čokoládou. Nádivku používáme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.