Závin s vejci a uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůHera
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceMáslo
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůUzené maso vařené
- 1hrstMouka polohrubá
- 1lžíceSezamová semínka
- 2lžíceTuk
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
86 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
613 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici.
- 2Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
- 3Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.
- 4Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.