Závin s vejci a uzeným masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
86 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
613 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici.
  • 2
    Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
  • 3
    Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.
  • 4
    Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.