Závin smetanový
100 min.
Ingredience
- Krém na plnění
- 70gramůMáslo čerstvé
- 0,2litrZakysaná smetana
- 1lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
798 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ve vlahé vodě rozehřejeme sádlo, přilijeme do důlku v mouce, přidáme rozkvedlaná vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme půl hodiny odležet. Z těsta poté vyválíme bochánek, který nehněteme v mouce. Bochánek položíme ma moukou poprášený ubrousek a válečkem zčásti rozválíme. Plát těsta následně vytáhneme přes hřbet ruky do velice tenka, řádně vytáhneme i okraje.
- 2Žloutky utřeme s máslem a cukrem do husta, přisypeme pudinkový prášek, tuhý sníh a smetanu.
- 3Vytažené těsto potřeme připravenou směsí, rychle sbalíme a vložíme do vymaštěného pekáče s okrajem. Povrch pokapeme máslem, závin upečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.