Závin smetanový

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
798 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlahé vodě rozehřejeme sádlo, přilijeme do důlku v mouce, přidáme rozkvedlaná vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme půl hodiny odležet. Z těsta poté vyválíme bochánek, který nehněteme v mouce. Bochánek položíme ma moukou poprášený ubrousek a válečkem zčásti rozválíme. Plát těsta následně vytáhneme přes hřbet ruky do velice tenka, řádně vytáhneme i okraje.
  • 2
    Žloutky utřeme s máslem a cukrem do husta, přisypeme pudinkový prášek, tuhý sníh a smetanu.
  • 3
    Vytažené těsto potřeme připravenou směsí, rychle sbalíme a vložíme do vymaštěného pekáče s okrajem. Povrch pokapeme máslem, závin upečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.