Závin z telecího masa \"Karlovarský kotouč\"
190 min.

Ingredience
- 1kusOkurky nakládané
- 800gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso rozřízneme na velký plátek, naklepeme, posolíme z obou stran a položíme na něj šunku nebo uzené.
- 2Uděláme si míchaná vejce na másle, rozetřeme je na šunku nebo uzené a pak na ně dáme na nudličky nakrájené okurky. Plát masa srolujeme do závinu a převážeme.
- 3Pečeme na másle asi 1,5 hodiny, dle potřeby stále podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
- 4Po upečení roládu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.
- 5Závin podáváme studený se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.