Závitek z platýze na smetaně
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 700gramůPlatýz - filety
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 500mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
954 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety očistíme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, zavineme je stranou, na níž byla kůže, směrem dovnitř a spíchneme párátkem. V hrnci zahřejeme vodu, víno, na plátky nakrájenou cibuli, uvedeme do varu a necháme asi 15 minut vařit. V tomto vývaru necháme závitky táhnout asi 8 minut. Pak je sběračkou opatrně vyjmeme a necháme v přikryté misce v teple. Vývar procedíme. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme za stálého míchání moukou a podlijeme připraveným rybím vývarem. Za častého míchání necháme 10 minut pomalu vařit. Hustotu omáčky můžeme upravit přidáním vody, případně vína. Ochutíme solí a bílým pepřem. V misce rozšleháme žloutek a 6 lžic smetany, omáčku odstavíme a vmícháme smetanu se žloutkem. V omáčce prohřejeme krevety a závitky z platýze, avšak již nevaříme! Ke konci do omáčky vmícháme nadrobno nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.