Závitky jarní

90 min.
Čína

Ingredience

    • 175gramůVepřové maso libové
    • 75gramůKuřecí maso vařené
    • 1lžičkaOmáčka sojová světlá
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžičkaOlej sezamový
    • 225gramůFazolové klíčky
    • 25gramůBambusové výhonky konzervované
    • 1kusPaprika zelená
    • 2kusyCibulka jarní
    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
    • 125gramůMouka pšeničná hladká
    • 4,5decilitryVoda pitná
    • 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme pokrájené vepřové a kuřecí maso, sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Necháme maso marinovat přikryté 30 minut.
  • 2
    Rozpálíme ve woku olej, přidáme fazolové klíčky, bambusové výhonky, papriku, jarní cibulky a vše smažíme 3 minuty. Přidáme maso i s marinádou a 3 minuty smažíme.
  • 3
    Smícháme v misce škrobovou moučku s vodou a přidáme do pánve. Sundáme pánev z ohně a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme těstíčko - smícháme mouku se škrobovou moučkou, přiléváme vodu a vypracujeme hladké těstíčko.
  • 5
    V menší pánvi rozehřejeme olej, nalijeme do ní 1/8 těstíčka a smažíme 3 minuty. Uděláme takto i zbývající těsto. Hotové placky přikryjeme vlhkou látkou.
  • 6
    Na každlu placku dáme do středu lžíci náplně. Navlhčíme okraje vodou, založíme a pak každou placku zavineme.
  • 7
    Rozehřejeme olej a jarní závitky smažíme 3 minuty, aby byly křupavé a zlaté. Vyndáme z oleje, necháme okapat a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.