Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1,5decilitryŠťáva karotková
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOlej sezamový
- 12kusůRýžový papír
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 0,25kusCitrony
- 0,5kusChilli paprička
- Pasta
- 150gramůKuřecí maso vařené
- 5kusůMáta
- 1lžíceOmáčka rybí
- 60mililitrůKokosové mléko
- 0,5kusCibule
- 0,5kusChilli paprička zelená
- 0,5kusBanány
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1299 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
115 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
- 2Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
- 3V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
- 4Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
- 5Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.