Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1299 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
115 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
  • 2
    Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
  • 3
    V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
  • 4
    Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
  • 5
    Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.