Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 3lžíceOlej sezamový
- 1lžíceZázvor celý
- 0,5lžíceSezamová semínka
- 0,5lžíceSójová omáčka
- 0,5lžíceCukr krupice
- 600gramůJehněčí kýta
- 0,5lžíceSójová omáčka
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůOkurka salátová
- 250gramůSalát hlávkový
- 400gramůŠvestky
- 16kusůRýžový papír
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky. Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat. V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku. Závitky podáváme s miskou připravené omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.