Závitky z kapra na zelí
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoření na ryby
- 120gramůAnglická slanina
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 600gramůZelí kysané
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
755 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a nakrájíme. Staženého kapra vyfiletujeme, nakrájíme na širší porce, abychom mohli tvořit závitky. Maso osolíme, posypeme kořením na ryby, poklademe plátky slaniny, stočíme do závitku, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
- 2Na pekáči na másle s olejem zpěníme cibuli. Poté vložíme závitky, navrstvíme zelí, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě. Když je maso měkké, přelijeme smetanou, v které jsme rozšlehali sladkou papriku, a chvilku zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.