Závitky z králičího masa na houbovém krému
60 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůHouby čerstvé
- 150gramůCibule
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý králičí hřbet mírně naklepeme a rozdělíme na stejné díly. Každý díl osolíme a přiložíme na něj plátek slaniny. Zabalíme do závitku a zvolna pečeme na teflonové pánvi dozlatova. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, nakrájené houby, mírně orestujeme, osolíme a podusíme asi 10 minut. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, promícháme a povaříme ještě 10 minut. Závitky podélně rozkrojíme a podáváme na houbovém krému. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.