Závitky z mořského okouna
35 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 2kusyPórek
- 3kusyRajčata
- 1lžíceSměs pěti vůní
- 2lžíceWasabi pasta
- 4lžíceOlej sezamový
- 3kusyMrkev kořen
- 100gramůŠunka dušená
- 600mililitrůVývar rybí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 800gramůOkouník mořský
- 3lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cuketu, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme rovněž na kostičky. Žampiony očistíme a nahrubo nakrájíme. Všechnu zeleninu ochutíme směsí pěti koření.
- 2Ve woku rozpálíme olej a zeleninu společně se šunkou nakrájenou na nudličky za stálého míchání cca 5min orestujeme.
- 3Plátky okouna omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na podlouhlé plátky. Lehce je potřeme křenem, navrstvíme na ně zeleninovou směs, zavineme a sepneme párátkem.
- 4Ve woku přivedeme k varu vývar se sójovu omáčkou. Závitky naskládáme do bambusového košíčku, usadíme do woku a zakryté vaříme cca 5min v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.