Závitky z okouna na žampionech
47 min.
Ingredience
- 300gramůCuketa
- 50gramůPórek
- 130gramůRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůŠunka dušená
- 20gramůKoření pěti vůní
- 800gramůOkoun - filety
- 40gramůWasabi pasta
- 800mililitrůVývar rybí
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůMrkev kořen
- 80mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme sezamový olej, vložíme do něj šunku nakrájenou na kostičky, cuketu, pórek a žampiony nakrájené nadrobno, mrkev a rajčata na kousky a za stálého míchání osmahneme 5 minut na prudkém ohni. Ochutíme kořením pěti vůní a ještě minutu podusíme.
- 2Filety z okouna osušíme a nakrájíme na šikmé plátky, které potřeme wasabi pastou, potřeme směsí zeleniny, stočíme do závitků a zajistíme párátky. Vložíme do bambusového košíku(můžeme nahradit napařovačem na knedlíky) a dáme do hrnce s rybím vývarem a sójovou omáčkou. Zakryjeme a dusíme v páře na mírném ohni asi 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.