Závitky z platýse

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
421 mg
Cukr
504 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.
  • 2
    Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.
  • 3
    Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.
  • 4
    Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.