Závitky z platýse
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKopr čerstvý
- 120gramůKvěták
- 800gramůPlatýz - filety
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůMušle slávky
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
421 mg
Cukr
504 mg
Postup přípravy
- 1Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.
- 2Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.
- 3Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.
- 4Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.
- 5Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.