Závitky z uzenáčů
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 250mililitrůOcet vinný
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6kusůUzenáče
- 30gramůHořčice
- 20gramůPetržel kudrnka
- 120gramůMlíčí z kapra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
504 mg
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Filety uzenáčů namočíme na 20 minut do mléka, čímž je trochu odsolíme. Scedíme a necháme okapat. Filety zevnitř potřeme pikantní hořčicí, posypeme najemno posekanou cibulkou, zabalíme jako závitky a zpevníme párátkem. Vložíme do mísy a přidáme mlíčí.
- 2Do kastrůlku nalijeme ocet, přidáme petželku, tymián a bobkový list. Povaříme pět minut, ocet scedíme, horký nalijeme na závitky s mlíčím a necháme vychladnout.
- 3Závitky vyjmeme, mlíčí s octem propasírujeme přes sítko, přilijeme olej, nalijeme zpátky na závitky a necháme 1 hodinu marinovat.
- 4Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.