Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
159 mg
Cukr
752 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa rozkrojíme na 4 stejně velké plátky. V misce ze sójové omáčky, rýžového vína, nastrouhaného křenu a špetky umleté citronové trávy připravíme nálev, do kterého vložíme kousky ryby.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vložíme do ní špenátové listy. Dvě minuty je povaříme. Pak je vyndáme a necháme na utěrce okapat.
  • 3
    Listy rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rybu (na zavinutí jedné ryby máme 2 špenátové listy). Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes rybu. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Do rybího vývaru přilijeme citronovou šťávu a vývarem pak zalijeme závitky. Dusíme 8 minut, aby byly závitky zcela měkké. Můžeme servírovat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.