Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- Na nálev
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 10gramůKřen
- 1špetkaCitronová tráva
- Na náplň
- 300gramůLosos - filety
- 8kusůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicVývar rybí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
159 mg
Cukr
752 mg
Postup přípravy
- 1Lososa rozkrojíme na 4 stejně velké plátky. V misce ze sójové omáčky, rýžového vína, nastrouhaného křenu a špetky umleté citronové trávy připravíme nálev, do kterého vložíme kousky ryby.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vložíme do ní špenátové listy. Dvě minuty je povaříme. Pak je vyndáme a necháme na utěrce okapat.
- 3Listy rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rybu (na zavinutí jedné ryby máme 2 špenátové listy). Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes rybu. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Do rybího vývaru přilijeme citronovou šťávu a vývarem pak zalijeme závitky. Dusíme 8 minut, aby byly závitky zcela měkké. Můžeme servírovat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.