Zázvorky z třtinového cukru
44 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSirup řepný
- 100gramůCukr třtinový
- 1,5lžičkyZázvor mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 1kusVejce slepičí
- 4gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- Na posypání válu
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
229 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy pokrájíme na kousky změklé máslo, které utřeme do pěny. Do rendlíku vlijeme 1 dl řepného sirupu, přidáme 100 g třtinového (nebo karamelového) cukru, 1,5 lžičky mletého zázvoru, lžičku mleté skořice, půl lžičky mletého hřebíčku, vše pomalu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Promícháme, rendlík s kořením odstavíme z plotny a za stálého míchání postupně teplé koření přiléváme k máslu, šleháme až do vychladnutí. Poté přidáme vejce a prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně vypracujeme, musí být hladké a vláčné. Z mísy ho přeneseme na pomoučený vál. Ještě těsto poprášíme podle potřeby moukou (aby se nelepilo), znovu vypracujeme a zformujeme do válečku.
- 2Poté ho rozválíme na plát silný asi 2 - 3 mm, vykrájíme kolečka a klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Dáme je péct do předehřáté trouby na 150 - 170°C do zlatova až zlatohněda. Pečeme přibližně 7 až 12 minut.
- 3Vychladlé zázvorky dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.