Zázvorová omáčka
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
31 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat.
- 2Potom přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a rozšleháme s vývarem. Osolíme, okořeníme zázvorem, provaříme a propasírujeme přes sítko.
- 3Omáčku podáváme ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.