Zázvorové dortíky s hruškami
55 min.
Ingredience
- 60gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMed včelí
- 125gramůCukr třtinový
- 1lžíceKoňak Armaňak
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaVanilkový lusk
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 2kusyHrušky
- 155gramůZázvor kandovaný
- 250mililitrůSmetana sladká 12%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse promícháme olej, cukr, rozšlehaná vejce a vanilku. Stranou smícháme mouku, polovinu mletého zázvoru, sodu a muškátový oříšek. Spojíme obě směsi, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené hrušky a nasekaný kandovaný zázvor.
- 2Těsto rozdělíme do šesti vymazaných formiček na muffiny. Dáme péct na 20 minut. Poté snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme ještě 20 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli.
- 3Mezitím si připravíme zázvorový krém. V míse ušleháme dotuha smetanu, zakysanou smetanu a med. Přilijeme koňak, přidáme zbytek mletého zázvoru a nakonec vmícháme lžíci nasekaného kandovaného zázvoru.
- 4Dortíky podáváme ještě teplé se zázvorovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.